Diner Pensant “Professional 2.0”

Heb jij je werk nog op het juiste spoor?

donderdag 19 oktober 2017  18.00-21.00

Locatie: Den Dolder

De professional van the next generation staat voor een uitdagende taak. Zelfsturend vermogen, flexibiliteit en ondernemersvaardigheden worden van je verwacht binnen het nieuwe werken. Je wordt beoordeeld naar prestatie en efficiëncy in plaats van het ‘vullen’ van de afgesproken werktijden.
Ben je nog wel zo efficiënt als je zou willen? Is jouw doel wat je wilt bereiken in jouw loopbaan nog helder heb je een juiste balans tussen werk en privé? Heb je wel eens het gevoel dat je in de waan van de dag leeft en je focus verliest?

Tijdens het Diner Pensant “Professional 2.0” ga je tijdens het eten in een ontspannen sfeer aan de slag met een ervaren trainer om je competenties en vaardigheden te toetsen en te trainen.

Lees meer over de nieuwe professional

Training for Purposein samenwerking met

   

(meer…)

Publicatie: Leren omgaan met integriteitsrisico’s

Hoe aandacht voor de onderstroom helpt om moreel koers te houden.


Veel uitglijders in projecten en organisaties hadden voorkomen kunnen worden door meer aandacht voor de menselijke factor. In ons laatste artikel over Integriteit in projecten in Projectie gaan we in op de vraag hoe integriteitsschendingen ontstaan en hoe de risico’s hierop verkleind kunnen worden. Waar veelal de reflex is om bij integriteitsschendingen méér regels en méér procedures op te stellen, kiezen wij voor een andere invalshoek: die van aandacht voor de ‘onderstroom’ in het project of programma.

We bespreken vijf groeps- en omgevingsfactoren die je kunt beïnvloeden om het risico op integriteitsissues te verkleinen:

 1. Tunnelvisie
 2. Groepsdenken
 3. (In)formele macht en autoriteit
 4. Overoptimisme/ irreële verwachtingen
 5. Perverse prikkels

In coproductie met Hakan Honders

Wil je graag het volledige artikel ontvangen?  Neem dan even contact op.

Opening nieuwe huisvesting Station Den Dolder op 21 juni

Vanaf juni 2017 opereert Van Bommel professionalisering vanuit DenDolderCS in het historische stationsgebouw van Den Dolder op 12 minuten treinafstand van Utrecht en met de auto goed bereikbaar vanaf de A28 en A27.

Welkom bij de opening op 21 juni

Hierbij nodigen wij onze relaties trots en van harte uit om woensdag 21 juni 2017 om 16.00 uur samen met alle betrokkenen DenDolderCS officieel te openen. Na de openingshandeling door wijkwethouder Sander Jansen en een paar korte woordjes is er ruim gelegenheid voor een drankje, een hapje en een rondleiding in ons mooie pand. Daarmee vieren we de nieuwe functie van het stationsgebouw (inclusief de nieuwe wachtkamer en koffiekiosk aan de voorkant) waarmee er weer leven in de brouwerij komt op het middenperron in Den Dolder!

DenDolderCS is de nieuwe flexwerk- en vergaderplek in het historische stationsgebouw van Den Dolder. De leden van de vereniging maken gebruik van deze unieke locatie om incidenteel te werken, te overleggen, te vergaderen en te netwerken. Daarnaast is de kleine vergaderruimte ook beschikbaar voor externe verhuur. Naast een werkplek biedt DenDolderCS ook actief netwerkactiviteiten aan.

De inrichting is door de leden zelf uitgevoerd. Naast de nodige inspanning heeft het ook opgeleverd dat we elkaar zo al goed hebben leren kennen. Het resultaat is een fijne, lichte werkomgeving met fijne, betrokken mede-ondernemers. Het project is mogelijk gemaakt mer de financiële steun van het Rabobank Stimuleringsfonds, de Van Tellingen Pul Stichting en de gemeente Zeist.

We zien je graag op 21 juni!

Bekijk uw project eens vanaf de andere kant

Belastingdienst
Bekijk uw project eens vanuit de bril van compliance en integriteit. Waar liggen in uw project de risico’s op integriteitsissues? Welke situaties zijn van de praktijk en de organisatiepsychologie bekende risico’s, zoals group think, biased decision making, tunnelvisie etc.? Zijn tegenkrachten vakkundig buiten spel gezet en wordt informatie open gedeeld, etc?

De cultuur bij de belastingdienst en de beïnvloedingsstrategie binnen de top van de Nationale Politie laten zien hoe de context van invloed is op slechte belangenafwegingen.

Organisatiepsycholoog/trainer Arjan van Bommel en voormalig compliance officer van Rabobank Hakan Honders nemen u mee in deze workshop op het raakvlak van risicomanagement en integriteit.

Dinsdag 11 april 2017 van 12.15-13.00 tijdens de Projectmanagement Parade 2017

Workshop Risicomanagement op waarden: een kijk op integriteit, gedrag en cultuur

Projectmanagement Parade 2017

Thema: Betere projecten voor een betere wereld: Maak het verschil
Wanneer: 11 april 2017, 12.15
Waar: Congrescentrum 1931 te ‘s Hertogenbosch

workshopPMParade2017

Arjan van Bommel,
learning consultant Van Bommel professionalisering
trekker binnen IPMA van het thema Professionele Integriteit
https://www.linkedin.com/in/vanbommel

Hakan Honders,
trainer en adviseur ethiek, gedrag en cultuur Indehaeck
https://www.linkedin.com/in/hakan-honders-a714a0/

Maak het verschil door risico’s op integriteitsschade vroeg te herkennen en uw project op het morele rechte pad te houden.

Aan de hand van stellingen en cases verkennen en bespreken we met u hoe integriteitsschendingen kunnen ontstaan en hoe deze ingeperkt hadden kunnen worden door aandacht te hebben voor de ‘onderstroom’ in uw project of programma. We doen dit aan de hand van recente inzichten in psychologie, ethiek, (team)gedrag en cultuur.

Relaties van Van Bommel professionalisering kunnen met €50 korting deelnemen aan dit evenement om aan deze workshop deel te nemen (geldig tot 1 april 2017). Wil je hiervan gebruik maken neem dan contact op

Download hier de leaflet:Projectmanagementparade_leaflet_2017.

Meer informatie op www.projectmanagementparade.nl

Projectmanager in the Big Bad World

projectie-2016-06In een over serie over ethiek in projecten in het Projectmanagementblad Projectie lichten we integriteitsdilemma’s in projecten toe aan de hand van de ethiek en real life cases en beschouwen deze vanuit de zes kernwaarden van IPMA Nederland: Transparantie, Integriteit, Betrouwbaarheid, Respect, Inlevingsvermogen en Verantwoordelijk.

In het laatste deel van de serie over ethiek geven we het woord aan Rob Brouwer, IPMA-B level Projects Director International bij Royal HaskoningDHV. Hij breekt een lans voor meer openheid en discussie over ethische dilemma’s in ons vakgebied. “Ook integere projectmanagers kunnen in de problemen komen.”

Lees hier het interview met Rob in IPMA Projectie Magazine 2016-06 (pdf)

Lees eerdere artikelen over ethiek in projecten in Projectie 1-2015 , Projectie 3-2016 , Projectie 4-2016 en Projectie 5-2016

Laat gerust uw commentaar achter.

Ethiek bij projecten (3): Als de directeur er maar geen last van heeft

projectie-2016-05In een over serie over ethiek in projecten in het Projectmanagementblad Projectie lichten integriteitsdilemma’s in projecten toe aan de hand van de ethiek en real life cases en beschouwen deze vanuit de zes kernwaarden van IPMA Nederland: Transparantie, Integriteit, Betrouwbaarheid, Respect, Inlevingsvermogen en Verantwoordelijk.

Deze derde casus over ethisch handelen in en rond projecten betreft een zelfstandig bestuursorgaan van de overheid met duizenden medewerkers, waarvan de directeur alleen projecten wenst waarbij hij geen lastige vragen hoeft te beantwoorden.

Lees hier het Artikel in IPMA Projectie Magazine 2016-05 (pdf)

Lees eerdere artikelen over ethiek in projecten in Projectie 1-2015 , Projectie 3-2016 en Projectie 4-2016

Winnende offertes schrijven

Leer om een offerte zo op te stellen dat jouw aanbieding er uit springt. Tips en tricks. Voorkom bekende valkuilen.

Hans Snel

Hans Snel, Marketing Professional

Duur workshop

1 dag

Doelgroep

Zelfstandige professionals en kleine / startende ondernemingen die de gunningskansen van hun offertes willen vergroten.

Inhoud

 • De kracht van een goede offerte
 • Opbouw
 • Taalgebruik
 • Winnende punten

Neem contact op voor het boeken van deze workshop.

Agile werken met Scrum

Scrum

Hoe kan ik als zelfstandige meedraaien in een Agile/Scrum omgeving bij opdrachtgevers? Agile betekent lenig of wendbaar. Scrum is de nieuwe manier van producten ontwikkelen en projecten runnen. Slim, lean en met een slagvaardig team. Wanneer werkt het en wanneer niet? Wat heb ik er aan? Hoe kan ik me kwalificeren?

Door

Paul Wijntjes

Paul Wijntjes, Agile Coach & Trainer

Duur workshop

1 dag

Doelgroep

Agile awareness training voor professionals in projecten, ict en productontwikkeling

Neem contact op voor het boeken van deze workshop.

Onderhandelen met resultaat

Boek nu op één van deze data in januari en februari

intervisieHaal ik het onderste uit de kan of vind ik de relatie met mijn klant belangrijker? In ieder geval ga ik voor het best mogelijke resultaat. Hoe pak ik dat aan? Creëren van win-win. Slimme onderhandelings-technieken leren. Do’s en don’ts in onderhandelingssituaties.

Door

Arjan van Bommel

Arjan van Bommel, Professional Skills Trainer

Duur workshop

1 dag

Doelgroep

Professionals die meer resultaat willen halen in onderhandelingssituaties

Inhoud

 • Verschillende onderhandelingsstijlen
 • Assertiviteit: eigen belang eerst?
 • Lastige situaties uit de weg gaan of niet?
 • Creëren van Win-Win situaties
 • Resultaat halen zonder de relatie op het spel te zetten.

Boek nu op deze workshop in januari en februari

Of neem contact op voor het boeken van deze workshop binnen je eigen organisatie (in-company).